Säästetään ruoho lehmille

Pesin 10L ämpärin ja sen kannen kloriitilla. Samalla keitin veden kiehuvaksi. Heitin ämpärin pohjalle appelsiinimehua niin että se peittyi. Kuivahiivan sekoitin kylmään vesitilkkaan. Kaadoin kiehuvaa vettä ämpäriin, lisäsin tavallista sokeria ja fariinisokeria. Lisäsin hanavettä, sekoittelin fariinisokerikorppua liukenemaan paremmin. Sitten lisäsin hiivan kädenlämpöiseen sotkuun ja suljin kannen ilmatiiviisti.

Kolmen viikon päästä mulla pitäisi olla mietoa viiniä. Tai sitten kolmen päivän päästä rusinaton ja sitruunaton sima. Päätän jos pääsen maistelee…

Todennäköisimmin toi räjähtää ja tulvii joka paikkaan, kun siinä ei ole mistä käymiskuplat pääsisi pois. Onpahan nyt tehty. Ehkä jos sen siirtäisi parvekkeelle sen kolmen päivän jälkeen. Veisi kylmäkellariinsa. Auringonvaloa ei toi saa kovin suoraan vaikka keittiönnurkkaan jätinkin. Ehkä siirrän sen 1,5l pulloon ja etsin jostain tyhjän ilmapallon venttiiliksi… kortsukin saattaisi käydä, kuka sen tietää.

Elämä on kuin makeaa kotiviiniä; lisätyt kuivat laventelinkukat maistuu kuin olisi heittänyt ruohoa joukkoon.